Ezek az év legjobb karácsonyi vásárai Ausztriában
2018. december 14. írta: Kaiser Smarni

Ezek az év legjobb karácsonyi vásárai Ausztriában

Még mindig nem késő egy kiadós adventi vásárlátogatás, ráadásul sorra jelennek meg a legjobb karácsonyi vásár rangsorok, amik jó fogódzók, ha az ember biztosra akar menni. Európa második legjobb karácsonyi vására a Bazilika előtti adventi kirakodás lett, ezzel Budapest az idén beelőzte a nagy klasszikust, Bécset. Ám, ha mégis Bécsbe mennénk, érdemes megnéznünk, hogy a népítélet szerint ott melyek a legjobbak a több mint húszból. A Falstaff magazin által közzétett listából szemlézve rápillantunk Ausztria és a közeli Burgenland legjobb karácsonyi vásáraira is.dscn9171.JPG

Ausztriában a ranglista szerint tartományonként ezek az idei legjobb karácsonyi vásárok. A listát online szavazatok alapján a falstaff.at tette közzé a napokban. A Falstaff magazin egy minőségi, kifinomult izléssel bíró, osztrák bor-ínyenc és stílusmagazin, mindenképpen érdemes figyelemmel lenni rá. Így, ha az idén már nem is, de jövőre fel lehet venni ezeket az adventi úti célok közé. Íme a legjobb helyek:  

Bécs: Weihnachtsmarkt am Spittelberg

Alsó-Ausztria: Weihnachten im Park, St. Pölten 

Burgenland: Adventmarkt im Schloss Esterházy, Eisenstadt

Felső-Ausztria: Schlösser Advent, Gmunden

Steiermark: Aufsteirern am Schlossberg, Graz

Karintia: Villacher Advent

Salzburg: Hellbrunner Adventzauber im Schloss Hellbrunn

Tirol: Adventmarkt in der Seefelder Fußgängerzone

Vorarlberg: Bludenzer Christkindlemarkt

Bécs

Bécsben idén is a város több mint 20 pontján van adventi vásár, azonban nagy, eget verő újdonság talán nincs, minden évben ugyanazon a helyen találjuk ezeket.becs-schonnbrunn-advent-img_5304.JPG

Kép:Schönbrunn

A Falstaff szerint az idei legjobb bécsi vásár a biedermeier-hangulatú Spittelberg-i lett, talán mert a kis utcácskákban bensőségesebb a karácsonyi hangulat. A külföldiek előtt nem a legismertebb vásár ez, a helyiek szerint viszont a leghangulatosabb és legigényesebb karácsonyi piac itt van Bécsben, az egykor volt piroslámpás negyedben. 

Második legjobbnak a Karlsplatz "Art Advent" elnevezésű vásár bizonyult, talán mert itt sok a gyermekprogram, a művészi installáció, látványműhelyek és élő zenekarok szórakoztatják az adventi tömeget, tehát minőségi programokkal és kézművestermékkel csalogatják a tömegeket. 

Harmadik legtöbb szavazatot már a nagyon látványos, örök klasszikus, a Schönbrunn-i kastély karácsonyi vására kapta, talán azért, mert a kastélyok és történelmi helyszínek hangulatban utánozhatatlanok és általában mindent visznek. 

A nagy klasszikus, a "Bécsi karácsonyi álom", a hagyományos Christkindlmarkt a Rathausplatzon csupán a negyedik kedvenc az idén. Ám van itt egy kicsiknek-nagyoknak egyaránt élvezetes korcsolyapálya 3.000 négyzetméter jégfelületen és mellette vagy 150 árusító stand. Tehát nem csak tradicionális, hanem nagy és érdekes.  

A héten itt ezt láttuk ott:

Az Altes AKH - mint negyedik legjobb adventi forgatag - kicsit távolabb esik a szűk értelemben vett belvárostól, fiataloknak, fiatalos családosoknak, kisgyermekkel adventezőknek való programokat lehet leginkább találni ott.

Szerintünk is hangulatos hely: 

img_7005_1.JPG

Több mint húsz helyen találni karácsonyi piacot Bécsben, érdemes több helyre is ellátogatni a nap során, ha ott adventezünk. Térképünkön a karácsonyi vásárokat és a közeli metróállomásokat tüntettük fel. Leginkább azoknak lesz használható, akik nem szervezett program keretében, hanem maguk vágnak neki a karácsonyi piacozásnak Bécsben. 

Lépjünk át Burgenlandba

 

Burgenlandban az utánozhatatlan hangulatú történelmi helyszínek viszik a prímet a fastaff.at által mért rangsorban. 

"Van (adventi) élet Bécsen kívül is" - ezt a szlogent találta ki az Esterházy-magánalapítvány és kétségtelen, színvonalas programokkal tarkítják a karácsonyi vásáraikat, nekik ugyanis három váruk, így három adventi rendezvényhelyszínük van Burgenlandban.

A legszebbnek, legjobbnak a kismartoni (Eisenstadt) Esterházy-kastélyban tartott karácsonyi vásár bizonyult, bár itt nincs hetekig tartó, folyamatos piac, mindössze két hétvégén rendeznek karácsonyi eseményt. Az ünnepi fényekkel díszített kastély tényleg varázslatos, egyszer mindenképpen látni kell. Erre még ezen a hétvégén (december 14-16) sort lehet keríteni, de ha nem sikerül, érdemes jövőre betervezni. 

Tavaly ilyen gyönyörű volt a kastély: 

 A második legjobb burgenlandi vásárt a Fertő-tó túloldalán Ruszt városában találjuk a rangsor szerint. Ezt az adventi rendezvényt még a hónap végéig fel lehet keresni.

2weihnachten_kremayr_09-015_484_5a2fb5cba6d2.jpgKép: rust.at    

A harmadik legszebbnek Fraknó vára bizonyult a szavazáson, a hely valóban mesebeli.

A rendkívül romantikus várat viszont már csak jövőre tudjuk adventi programként betervezni. frakno-advent-dscn9063.JPG

 

A karácsonyi ünnepek alatt érdemes ezekről a helyekről olvasni a blogban:

Fraknóról,

Eisenstadtról,

Rusztról, 

Bécsről. 

Burgenlandról

A legkedveltebb karácsonyi piacok rangsora itt tekinthető meg: falstaff.at 

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenynektek.blog.hu/api/trackback/id/tr7614472120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása