15 archív fotó a 15 éves Fertő kultúrtáj világörökségről
2017. január 06. írta: Kaiser Smarni

15 archív fotó a 15 éves Fertő kultúrtáj világörökségről

fortepan_51697.jpg

Érdekes látni, hogy néztek ki régi fotókon az emberek, a tájak, a városok, a tárgyak évtizedekkel ezelőtt. Ebben a válogatásban egy világörökségi helyszín múlt századi arcát látjuk, köszönhetően a FORTEPAN "kincses ládikájának", és mások mellett, a fotóarchívum egy Sopronban élő képadományozójának. 

Némelyik képen közel 100 évvel ezelőtt rögzített pillanatokon tűnik fel a Fertő/Neusiedlersee kultúrtáj egy-egy híres, talán mindenki által ismert, ma már világörökségi helyszíne. A terület 2001. decemberében került fel az UNESCO Világörökségi listájára.

A Fertő/Neusiedlersee kultúrtáj, a világörökség részeként átnyúlik Ausztria területére. A tájon megszámlálhatatlanul sok a látnivaló, a természeti kincseken át, a pazar főúri kastélyokig.

 

 

 



 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenynektek.blog.hu/api/trackback/id/tr5812079983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Béla Hoffmann 2017.01.09. 07:55:22

1959-ben voltunk osztálykiránduláson erre. A fenti helyeket jártuk kőrbe, Sopronban is voltunk két napot. Akkor még határsáv belépőt kellett kérni.
süti beállítások módosítása